Automotive

SPELREGELS DAMMEN PDF

November 30, 2018

The Goal of Chess. The goal of chess is to checkmate the other king, then you have won the game. Check is when the king is in danger. Checkmate happens. Dammen – KNDB webshop. > Koopgids dammen ยท > Spelregels. Tonen als Foto- tabel Lijst. Producten van Sorteer op. Positie, Product Naam, Prijs. Dammen, ook wel bekend als ‘checkers’ of ‘draughts’ in veel landen, is een van Dammen heeft simplistische regels die iedereen snel kan begrijpen en leren.

Author: Goltizilkree Zulujas
Country: Guinea-Bissau
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 24 November 2007
Pages: 211
PDF File Size: 14.6 Mb
ePub File Size: 7.95 Mb
ISBN: 421-3-62013-887-2
Downloads: 41968
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dara

Dammen heeft simplistische regels die iedereen snel kan begrijpen en leren, maar tegelijkertijd heeft het moeilijke strategische concepten voor degenen die verlangen naar een diepe intellectuele uitdaging. Dammen kan gespeeld worden voor de spelfegels of als een ernstige gebeurtenis zoals bij toernooien. Elke partij heeft 11 soortgelijke, gladde stenen wit of zwartdie aan het begin van het spel worden geplaatst op de eerste 3 rijen voor de speler.

Fries dammen – Wikipedia

Ze behoren tot de speler van de kleur van de bovenste steen. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Spelgegels Deze pagina citeren. Als een toren op zijn beurt wordt oversprongen, wordt alleen zijn bovenste steen tot slaaf gemaakt.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 7 sep om In deze periode werden honderden wedstrijden uitgeschreven door kasteleins, waarbij er dikwijls om prijzen ter waarde van een weekloon werd gespeeld.

  BURDA AND WYPLOSZ MACROECONOMICS A EUROPEAN TEXT PDF

Dammen Spelregels

De bewegingen van de stenen is als bij dammen: We moeten leren hoe we dit kunnen uitbuiten om zo de overmacht op het bord te krijgen. Geschiedenis [ bewerken ] Deze damvariant was in de 18e danmen al in Frankrijk bekend onder de naam Babylonisch damspel.

Er zijn vele manieren voor beginners om te leren en te oefenen. Dammen is geschikt voor alle leeftijden.

Laska – Wikipedia

Het bekendste spel op een dergelijk lijnenbord is Alquerque. In Friesland werd in de 19e eeuw alleen Fries gedamd. Door deze spelvorm is het spel sneller te leren, terwijl de finesses van het eindspel juist sterk naar voren komen.

Dit kan ook gerealiseerd da,men op een bord van 7×7 met een schaakbordachtig patroon, waarbij de hoekvelden en overige velden van dezelfde kleur gebruikt worden.

Welkom op deze Dammen Fan site

Het is belangrijk om het doel van een schijf te slaan te dmamen, want het is niet altijd gunstig. De Dambond Fries Spel werd in opgericht, en vanaf dat moment werd er georganiseerd gespeeld met club- en persoonlijke kampioenschappen.

Meervoudige slagen zijn, indien mogelijk, verplicht, maar het is niet verplicht de zet met de meeste slagen te doen. We moeten in staat zijn om gebieden te controleren op het bord.

De huidige Friese naam voor Molkwerum is Molkwar. Zijn bedoeling was het in het Engelse dammen veel voorkomende ‘onbeslist’ te voorkomen en een gevarieerder spelverloop mogelijk te maken.

The site is also available in English Language. Online dammen geven de spelers ook de mogelijkheid om te oefenen tegen een computer of tegen menselijke tegenstanders van alle niveau’s. Toch komt juist deze variant nog het dichtst bij de voorlopers van het damspel die werden gespeeld op een lijnenbord waarbij dus niet wordt gespeeld op velden, maar op kruispunten van lijnen.

  74LS163 PDF

Dergelijke gedwongen zetten zijn een zeer krachtig wapen in dammen. We moeten proberen om elke beurt zo veel mogelijk in ons voordeel te krijgen. Laska wordt gespeeld op een bord met 25 velden in 7 rijen.

We moeten een aantal plannen dsmmen in het spel. Het doel van het spel is alle stenen van de tegenstander af te nemen of hem elke mogelijkheid te bewegen te ontnemen. Het doel van het spel is om alle schijven van de andere speler te vangen slaan of hen te blokkeren zodat ze niet kunnen bewegen. Spelregsls Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Hoewel er een aantal variaties zijn, is de meest gespeelde versie is Anglo-Amerikaanse versie de standaard. Welkom op deze Dammen Fan site. Het Alquerque is weer sterk verwant met de varianten Zamma en Kharbaga, spelvormen die veel op Fries dammen lijken. We moeten streven naar kleine doelstellingen die bijdragen tot de verwezenlijking van het hoofddoel.

Er spelregells ook een nieuwe wedstrijdvariant van het Fries dammen: Overgenomen van ” https: